čtvrtek 26. března 2015

Ovesný koláč s tvarohem

Ovesný koláč s tvarohem aneb zdravě a chutně


A dost, asi si založím web o pečení s receptama :D Jako začlo to nevinně jedním pečením a nějak se to začíná rozrůstat a blog o SEO vypadá jako Polreich marketing :D


Tak tento recept je jako náprava něčeho zdravějšího, po jistých výzvách mých přátel z Facebooku. Ano, zdravé koláče jsou dobrá varianta jak si smlsnout a nemít výčitky.

Tento recept je ultra jednoduchý, největší drbačka byla strouhat jablka, jinak je vše ostatní brnkačka.

Těsto:
Vanilkový pudink 2 ks
Ovesné vločky  1 hrnek
Kokos 1 hrnek
Vejce 2 ks
Vanilkový cukr 1 balíček
Prášek do pečiva 1 balíček
Mléko 1 hrnek
Cukr moučka 1 lžíce
Med 1 lžíce
Rozinky 2 lžíce
Jablka 5 ks
Skořice 1 lžička

Poleva:
Tvaroh 250 g
Cukr 2 lžíce
Mléko 1/2 hrnek

Suroviny na těsto vložíme do mísy a zamícháme ručním šlehačem. Tady mám poučení, je dobré z nastrouhaných jablek vylít vodu, která v tom je, voda není moc žádoucí, protože se z koláče nemá šanci vypařit za tu dobu co se koláč dělá. takže vyždímané nastrouhané jablka pro příště :)

Vlijeme na vymazaný a vysypaný pekáč (vymažeme máslem a vysypeme moukou - jedno jakou). Rovnoměrně rozetřeme, já udělal takový lehce zvýšený okraj, aby se tam pak dobře nalila poleva, která přijde později. Pečeme na cca. 175 stupňů 20 min. Pak zalijeme polevou a necháme ještě v troubě asi 10 minut, dokud není poleva ztuhlá a již neteče. Já ještě udělal takovou fintu, že jsem polevu odlil a dal do ní trochu kakaa aby chytla barvu, pak jsem to nějak doladil dohromady s tou původní bílou a vznikla z toho mozaika.