pátek 13. března 2015

Margotová buchta s čokoládovou polevou

Buchta ze dvou Margot tyčinek s čokoládovou polevou a sypaná kokosem - Fantazie!

Tohle je fantastický recept, už několikrát odzkoušený a z množství receptů na internetu jeden z nejlepších.

margotová buchta

Potřebujeme:

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru moučka
vanilkový cukr a kypřící prášek (klasická sestava u těchto receptů)
2 ks čokoládová tyčinka Margot (hlavně nekupujte její napodobeniny, je to shit)
2 ks vejce
250 ml polotučného mléka
1 ks hořké čokolády
+ trochu polotučeného mléka na závěrečné rozmíchání s čokoládou na polevu

Postup je opět jednoduchý (smíchat a hodit do trouby)

Do větší mísy postupně vsypeme polohrubou mouku (2 hrnky), cukr moučka (1 hrnek), vanilkový cukr v sáčku a kypřící prášek v sáčku. Dvě čokolády Margot nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme nadrobno a přidáme do mísy. Dále přidáme dvě vejce, celý kelímek smetany ke šlehání a 250 ml mléka. Vše důkladně smícháme mixérem.

Vzniklou směs vylijeme na vymazaný (vymažeme kouskem másla) a (polohrubou, nebo hrubou) moukou vysypaný plech a strčíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme 40minut dozlatova.

Horkou upečenou buchtu potřeme rozpuštěnou hořkou čokoládou s trochou mléka (mléka jen tak trochu, do takové té roztíratelné hustoty). Ideálně, když polevu dáte na ještě teplou buchtu - lépe se roztírá. Na roztírání je asi nejlepší spodní strana polévkové lžíce.

margotová buchta s čokoládovou polevou

Plná velikost na Pinterestu: Margotová buchta na Pinterestu