pondělí 9. března 2015

Buchta se Studentskou pečetí

Studentská pečet v mojí kuchyni

Předem radši napíšu, že tento recept jsem po týdnu přehodnotil a kdybych ho měl dělat znovu, zvolil bych jiný postup a přidal ještě něco, aby to mělo chuť. Ta Studentská pečeť v té buchtě není vůbec znát. Ale i tak si můžete počíst, jak jsem na to šel.

Od rána hotová další analýza a vyřízeno množství emailů (uff, ty emaily prostě nepřestanou chodit), takže na odpoledne mi vyjímečně vyšel čas na krátký odpočinek. A tak si upeču buchtu, která se bude na večer hodit a taky se trochu ukážu v kuchyni, když už pořád vysedávám u PC.


Protože se i v této kategorii pouštím zcela spontánně do svých vlastních nápadů, vymyslel jsem si recept na buchtu ze Studentské pečeti a tady je můj úspěšný recept:

Krásná práce, vše šlo hezky od ruky a buchtu jsem právě před chvílí vytáhnul po 45min pečení. Jaká byla napíšu jak vychladne.

Recept a buchtu ze Studenstké čokolády prakticky na 3 zátahy

Budeme potřebovat v podstatě 3 segmenty, které rozmícháváme zvlášť:

2 ks vejce
2 dl polotučného mléka

1 balíček kypřícího prášku
1 balíček vanilkového cukru
1 hrnek cukr krupice
2 hrnky polohrubé mouky

1/2 másla
1 ks Studenstké pečeti (já použil višňovou)
1 polévková lžíce oleje

Postup přípravy těsta na buchtu

1. Vejce přeleji do mléka a rozšlehám (doporučuji nejdřív vejce rozklepnou, podívat se jestli nezůstala skořápka a pak mléko, opačný postup na vlastní nebezpečí, nebo pro nepřítele).

2. Nasypu dohromady cukr krupici s vanilkovým cukrem, kypřícím práškem a moukou a naklopím to za ušlehanými vejci s mlékem (plesk). A pokračujeme ve šlehání.

3. Teď je dobrá chvíle zapnout troubu na 180 stupňů, aby se už předehřívala. Rozpustím půlku másla se Studentskou pečetí (celá tabulka, šup). Je to rychejší, když si máslo nakouskujete a čokoládu rozlámete na čtverečky. A zase šup k ostatním a šleháme. Navíc k tomu ještě přilejeme trochu oleje, ale fakt stačí troška, né víc jak polévková lžíce.

4. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů na pečení shora i ze spoda, pokud jste tak už neučinili v kroku 3.

5. Připravíme si plech, nebo skleněnou mísu na pečení (kterou používám já). Vezmeme do ruky kousek másla a promastíme celé dno a hlavně okraje mísy, pak vysypeme hladnou, nebo hrubou moukou (je to jedno). Mouka přilne k máslu, tak to je správně, chceme docílit toho, aby se nám buchta nepřipálila na okrajích (fakt to funguje).

6. Nalejeme do jemna vyšlenané těsto na plech, nebo do mísy na pečení a dáme do trouby na 45min. Třičtvrtě hodiny se mi zdá jako max, déle bych to tam nenechával (osvědčený postup, věřte mi).


Polevu si dejte každý jakou chcete, já tentokrát nedával žádnou.

Dobrou chuť!


Ps.: Co mě pobavilo: Před chvílí mi dorazil (zřejmě automatický) email od Google Plus, který se mě dotazuje, zda fotografie mojí buchty má něco společného z Google certifikační akademií :D Hmm.. že bych i Google svou buchtou zaujal? Prostě jako markeťák si nemůžete ani nic upéct, aniž by to vzbudilo rozruch v profesionální skupině :D


Tak jo, buchtu jsem jim tedy také poslal, ať si pochutnají. Zajímá mě, jaké to bude mít ohlasy.